Политика за защита на личните данни

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
 
Спазването на поверителността и защитата на Вашите лични данни е важен въпрос за нас, който взимаме под внимание във всички наши бизнес взаимоотношения. Ние зачитаме  поверителността на личните Ви данни и винаги действаме в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016.
 
1. Обхват
Целта на Правилата за защита на личните данни е да Ви информира как Прометрикс ООД използва личните данни, каква информация за потребителите на нашите уебсайтове и онлайн платформи ("онлайн услуги") събира и оценява, и впоследствие използва, предоставя на трети страни или обработва по друг начин.
 
2. Събиране на данни
2.1. Данни, предоставени от Вас
По правило, не се изисква разкриването на лични данни за използването на нашите услуги. Ако в рамките на нашите услуги се събират лични данни (име, автобиография, пощенски адрес, имейл адрес), това се прави, доколкото е възможно, на доброволен принцип. Ако например, искате да получавате бюлетин от нас, допълнителна информация за услуги, ние изискваме Вашия имейл адрес, за да може да Ви я изпратим. Ако искате да кандидатствате за дадена работна позиция, вие доброволно предоставяте лична информация, която преценявате, че е релевантна за дадения конкурс.
 
2.2. Автоматично събирани данни
От съображения за сигурност на данните и с цел оптимизиране на удобството при ползване на нашите онлайн услуги, събираме и нелични данни. Съхраняват се следните нелични данни: използваният интернет браузър; операционната система; името на домейна на уебсайта, който последно сте посетили, преди да получите достъп до нашия уебсайт; броят на посещенията и средното време, прекарано на нашия уебсайт, както и страниците, които сте посетили.
 
Такива автоматично събирани данни не са свързани с данни от други източници. Въпреки това, запазваме правото си да проверяваме такива данни, в случай че се появят конкретни индикации за незаконното им използване.
 
2.3. „Бисквитки“ и други проследяващи технологии
“Бисквитките” представляват малки текстови файлове, които се изтеглят на компютъра Ви, за да се улесни Вашето сърфиране.
Чрез тях събираме определена информация от всички посетители на Платформата, но само на страниците със свободен достъп (за които не се изисква въвеждането на потребителско име и парола при достъпване). Те предоставят информация за употребата на Платформата и потребителски данни, които ние бихме могли да използваме, за да персонализираме Вашия потребителски опит, както и да проследим модели на потребителски трафик. Освен това, чрез “бисквитките” можем да Ви напомняме за Ваши предходни дейности и да Ви предлагаме подобни услуги, стоки и събития. Ние използваме информацията, събирана чрез “бисквитки”, за статистически анализи за използването на Платформата - напр. кои са най-посещаваните страници на Платформата. Тези обобщени статистически данни не включват лична информация.
Използваме също бутони за споделяне в социалните мрежи и свързани добавки (plugins), чрез които можете да се свържете със социалните мрежи по-лесно. За да е възможно това, Facebook създава бисквитки чрез Платформата, които могат да бъдат използвани за подобряване на профила Ви в техния сайт или да се добавят към данните, които те запазват с различни цели, описани съответно в техните правила за поверителност. Аналогично, това се отнася и за останалите социални мрежи като Twitter, LinkedIn, Google +, Pinterest. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на онлайн услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от съответните социални мрежи. За допълнителна информация, моля вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на съответната социална мрежа.
Ако предпочитате да не получавате „бисквитки“ докато разглеждате Платформата, бихте могли да ги откажете, като настроите интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка или да откажете бисквитки, когато интернет браузъра Ви сигнализира за наличието им. Също така, бихте могли да откажете всички бисквитки, като ги изключите чрез настройките на Вашия интернет браузър. Имайте предвид, че забраняването на бисквитки ще се отрази на функционалността на този и много други уебсайтове, които посещавате. Деактивираните бисквитки обикновено ще доведат също до деактивиране на определени функции на Платформата.
Съгласявайки се да използвате Платформата, Вие изразявате вашето изрично съгласие за използването на „бисквитки“, включително “бисквитките” на Google Analytics, и декларирате, че Ви е предоставена възможност да откажете съхраняването или достъпа до информацията.
 
2.4. Уеб анализ
За целите на непрекъсната функционална оптимизация и максимално удобство за ползване, някои от нашите онлайн услуги използват услугите за уеб анализ и социалните приставки, изброени по-долу. Данните, използвани за тази цел, са изключително от неличен характер.
Google Analytics: Google Analytics of Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, САЩ, използва "бисквитки" за анализ на използването на нашите онлайн услуги от Ваша страна. По принцип данните за потребителското Ви поведение, събрани от бисквитката, се предават на сървър на Google в САЩ и се съхраняват там. В случай на активиране на IP анонимността в онлайн услугите, Google ще съкрати Вашия IP адрес в държавите-членки от Европейския съюз и в Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи целият IP адрес ще бъде предаден на сървър на Google в САЩ и съкратен там. От името на оператора на онлайн услугите Google ще използва тази информация, за да оцени използването на онлайн услугите, да състави отчети за тези дейности и да предостави други услуги на оператора на уебсайта, свързани с използването на онлайн услуги и интернет дейности. IP адресът, предаван от Вашия браузър в рамките на Google Analytics, няма да бъде свързан с други данни, съхранявани от Google. Можете да предотвратите съхранението на бисквитките, като изберете подходящата настройка в браузъра си. В този случай обаче няма да можете да използвате пълноценно всички функции на нашите онлайн услуги. Освен това можете да предотвратите събирането на данни, генерирани от бисквитките, и използването им от Google, като изтеглите и инсталирате наличната в браузъра приставка на адрес (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). За подробна информация относно условията за ползване и правилата за поверителност и защита на личните данни, моля, вижте: www.google.com/analytics/terms/gb.html или https://www.google.com/policies/ /.
 Facebook приставки (Бутон „Споделяне“): Може да разпознаете Приставките на Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, САЩ чрез логото на Facebook или бутона „Споделяне“. За общ преглед на Facebook приставките, моля натиснете тук: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Когато използвате нашите онлайн услуги, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървъра на Facebook. По този начин Facebook се информира, че използвате нашите онлайн услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона "Споделяне", докато сте влезли във Вашия Facebook акаунт, можете да свържете съдържанието на нашите онлайн услуги с Вашия Facebook профил. След това Facebook може да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на онлайн услугите, не получаваме никакви известия за съдържанието на предадените данни и тяхното използване от Facebook. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност и защита на личните данни на Facebook на адрес https://www.facebook.com/policy.php. В случай, че не искате да разрешите на Facebook да свърже използването на нашите онлайн услуги с Вашия потребителски акаунт във Facebook, моля, излезте от потребителския си акаунт във Facebook.
YouTube: YouTube се управлява от Google, т.е. от YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., Сан Бруно, CA 94066, САЩ. Когато използвате една от нашите онлайн услуги, оборудвани с приставка в YouTube, се установява връзка със сървърите в YouTube, а информацията за онлайн услугите, които използвате, се изпраща на сървъра на YouTube. Когато сте влезли в профила си в YouTube, Вие позволявате на YouTube да свързва Вашето търсене директно с личния ви потребителски профил. Можете да предотвратите това, като излезете от профила си в YouTube. За повече информация относно използването на потребителски данни от YouTube, моля, направете справка с политиката за поверителност и защита на личните данни на YouTube на адрес https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.
 LinkedIn: Доставчикът на мрежата на Linkedlin е LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, САЩ. Всеки път, когато използвате една от нашите онлайн услуги, съдържащи LinkedIn функции, се установява връзка със сървъри на LinkedIn. LinkedIn се информира, че използвате нашите онлайн услуги с Вашия IP адрес. Когато кликнете върху бутона „Препоръчай“, докато сте влезли в LinkedIn, използването на нашите онлайн услуги може да бъде свързано с Вас и Вашия потребителски акаунт. Искаме да посочим, че ние, като доставчик на нашите онлайн услуги, не сме информирани за съдържанието на предаваните данни и тяхното използване от LinkedIn. За допълнителна информация, моля, вижте Политиката за поверителност и защита на личните данни на LinkedIn на: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
 
3. Използване на лични данни
Предоставените от Вас лични данни се обработват и използват от нас само и единствено за посочените цели. Те включват, по-специално:
 
3.1 Предоставяне, подобряване и поддръжка на нашите онлайн услуги:
Това включва анализи на данни, идентифициране на тенденциите в използването, както и изчисления и статистически данни за моделите на потребителски достъп.
 
3.2 Изпращане на бюлетин: В случай, че попълвате уеб формуляра, за да се регистрирате за нашия бюлетин, използваме предоставените от Вас данни единствено, за да удостоверим, че Вие сте собственикът/притежателят на посочения имейл адрес и искате да получите бюлетина, за да създадем списък на имейлите и да анализираме използването на нашия бюлетин.
 
3.3 Използване на формуляр за контакт:
В случай, че използвате формуляра за контакт за запитвания, предоставената от Вас информация във формуляра, включително данните за контакти, се използват за обработка на запитването и се съхраняват за по-нататъшна употреба, ако възникнат въпроси за последващи действия.
 
3.4 Кандидатстване за работно място:
Документите за кандидатстване за работа съдържат лични данни (напр. автобиография, данни за контакт и др.). Ние може да използваме тези данни в рамките на подбора, за който кандидатствате с цел вземане на решение дали да бъде предложена на кандидата съответната позиция или да му бъде изпратен писмен отговор. Подборът може да бъде за работна позиция в „Прометрикс“ ООД или за компания работодател, който е клиент на „Прометрикс“ ООД. Ние пазим тези данни за период от максимум три години, считано от последния контакт с оглед на възможно последващо преразглеждане на подадените документи, с изключение на случаите, в които изрично сте възразили срещу подобно съхраняване на предоставените в тази връзка данни. Вашите данни се подават към други работодатели, само след изрично ваше съгласие.
 
3.5 Оценяване с тестови инструменти през платформата www.assessia.com
Вие доброволно се съгласявате да бъдете оценявани с тестове през онлайн платформата, във връзка с конкретен конкурс за работа, програма за развитие и други ситуации, за които предварително сте информиран и е получено Вашето съгласие.
 
4. Право на информация, право на отказ и изтриване на Вашите лични данни
 
4.1 Достъп
Вие имате право да изискате и получите от “Прометрикс” ООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас. В такъв случай ще Ви предоставим копие от обработваните данни в електронна форма. Това е безплатно, но все пак при повтаряемост или прекомерност на исканията си запазваме правото да наложим административна такса.
 
4.2 Коригиране
Вие можете по всяко време да допълните и/или коригирате предоставените лични данни, като се свържете с нас.
 
 
4.3 Изтриване
Вие имате правото да поискате изтриване на свързаните с Вас лични данни (“правото да бъдеш забравен”), като в този случай ние се задължаваме да ги изтрием без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:
●          Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин.
●          Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването.
●          Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество.
●          Личните данни са били обработвани незаконосъобразно.
●          Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо “Прометрикс” ООД.
●          Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
Вашите лични данни не могат да бъдат изтрити, само при положение че се обработват и съхраняват:
●          За упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация.
●          За спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо “Прометрикс” ООД или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са ни предоставени.
●          По причини от обществен интерес в областта на общественото здраве.
●          За целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели.
●          За установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
 
4.4 Ограничаване на обработването
Ваше право е да поискате от нас ограничаване на обработването на свързаните с Вас данни в следните случаи:
●          Оспорвате точността на личните данни, за срок, който ще ни позволи да проверим точността им.
●          Обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено.
●          Не се нуждаем повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции.
●          Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на “Прометрикс” ООД имат преимущество пред Вашите интереси.
 
4.5 Преносимост
Ако вече сте ни дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с “Прометрикс” ООД, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете, след като се легитимирате пред нас:
●          Да поискате да Ви предоставим Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор.
●          Да поискате от нас пряко да прехвърлим Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.
 
4.6 Възражение
Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от “Прометрикс” ООД, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.
 
5. Срок на съхранение на личните данни
Ние съхраняваме Вашите данни толкова време, колкото е необходимо за предоставянето на услугите или дотогава, докато ни задължава законът. След това Вашите данни ще бъдат изтрити и унищожени без ненужно забавяне.
 
6. Вашите права при нарушение на сигурността на личните Ви данни
Ако установим нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние се задължаваме да Ви уведомим без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които сме предприели или предстои да предприемем.
Възможно е да не бъдете уведомен/а, ако:
●          вече сме предприели подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
●          сме взели впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
●          уведомяването би изисквало непропорционални усилия.
 
7. Изменение на настоящата политика за лични данни
Тази Политика за лични данни може да бъде изменяна едностранно от “Прометрикс” ООД, за което ние ще Ви уведомим по подходящ начин.
Вие се съгласявате, че всички изявления на “Прометрикс” ООД, във връзка с изменението на тази Политика ще бъдат изпращани на Вашия имейл адрес, използван за регистрация или чрез публикуване на подходящо място на Уебсайта.
 
8. Сигурност на данните
Прометрикс използва голямо разнообразие от мерки за сигурност на данните, за да гарантира поверителността и защитата на Вашата лична информация. Въпреки това, предвид естеството на интернет, бихме искали да обърнем внимание на факта, че може да има пропуски в сигурността при предаването на данни през интернет (напр. чрез електронна поща) и че пълната защита на данните от достъпа на трети лица не е възможна.
 
9. Контакти
За въпроси, свързани с настоящите Правила за защита на личните данни или обработката на данните Ви, моля, свържете се с:
 
„Прометрикс“ ООД
гр. София 1421, бул. Свети Наум 30, ет. 3.
Телефон: 02/ 43 73 185
E-mail: office@prometriks.com, info@assessia.com 
 
С приемането на настоящата Политика за лични данни, Вие изрично се съгласявате Вашите лични данни да бъдат събирани и обработвани от нас, като същевременно с това гарантирате тяхната точност и достоверност. Вие също така декларирате, че сте били информиран/а за типа лични данни, които събираме и обработваме, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за Вашето право на достъп, коригиране или изтриване на събраните лични данни.
 
Дата на влизане в сила: 21.05.2018

Какво клиентите ни казват за нас

Искам да изкажа благодарност на екипа на Прометрикс, за професионализма с който подхождат в работата си. Пожелавам им да продължат да се развиват и да затвърждават това, което са изградили. Пожелавам им много здраве и успехи в бъдеще!
Антония Димитрова,
Кандидат за работа
Изпратете ни вашето мнение