Блог

Ползите от изкуствения интелект в HR-a

Ползите от изкуствения интелект в HR-a
Като всяко ново нещо, Game-Based Assessment също поражда скептицизъм, много съмнения и дискусии за качествата, практичността и надеждността си. Един от митовете, които битуват по отношение на базираните на игра методи за оценка, е свързан с мястото на GBA в подбора на служители. 
 
GBA е изкуствен интелект, който посредством игра оценява потенциала и компетентностите на човек. Той може да е в помощ на HR специалистите, тъй като измервайки широк спектър от личностни характеристики и когнитивни функции, им дава възможност да предвидят колко успешно даден кандидат ще се справи със задълженията на конкретна позиция. 
 
GBA е надежден и точен, тъй като лежи на дългогодишни невропсихологични изследвания. Базираните на игра инструменти за оценяване изследват човек през неговото спонтанно поведение по време на игра. По този начин се елиминира възможността за субективна оценка от страна на водещия подбора, както и за манипулиране на резултатите от оценяването от страна на кандидата. 
 
При GBA не се взимат предвид фактори като пол, възраст, опит на играещия, като по този начин се увеличава броя и разнообразието от кандидати, които могат да преминат по-напред в процедурата по подбор. Оттам и HR специалистите имат по-голям избор при търсенето на най-подходящия кандидат. 
 
GBA е инструмент, който отговаря на нуждите не само на HR-a и организацията, но и на кандидатите. Той е лесен за използване, приятен и увлекателен за кандидатите. Понижава нивата на стрес у тях, защото липсва усещането за „изпит“, което им позволява да се отпуснат и да покажат най-доброто от себе си. По този начин GBA спомага за изграждането на положителен и модерен образ на компанията и за привличането на таланти.
 
Все още се съмнявате в ползите от GBA? Изпробвайте Skyrise City и ще се убедите.
 
За да тествате, моля, свържете се с нас на hr@prometriks.com или 0890436010.  
 
ползи от оценяването чрез игра