Новини

Future Makers 2020

Future Makers 2020

На 21 ноември 2020 г. ще се състои младежката конференция Future Makers 2020, която ще запознае подрастващите с различни възможности за успешна личностна и професионална реализация. Събитието е организирано от екипа на NEXTSTEP.bg, с подкрепата на фондация „Хестия“ и „Прометрикс“ и очаква над 300 посетители. От сцената на Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк историите си ще разкажат 11 момичета и момчета, открили своето призвание в различни сфери, в т.ч. предприемачество, екология, спорт, изкуство, наука, образование, журналистика, технологии, доброволчество и социални дейности. В рамките на формата, място ще намерят и различни работилници с практически съвети за професионална реализация, както и организации, ангажирани с обучение, менторство и кариерно развитие на младежи.

Билетите за Future Makers 2020 са достъпни на преференциални цени до края на месец октомври на https://futuremakers.nextstep.bg/. При закупуване на 10 или повече билети организаторите предвиждат допълнителна отстъпка. За повече информация: info@nextstep.bg и 0879 850 373.

Списъкът на лекторите във Future Makers 2020 включва имената на 11 момичета и момчета, направили първите крачки по пътя на своята успешна реализация. Темите им „надничат“ отвъд стандартните опции за кариерен избор и ще дадат по-широк поглед към възможностите за кариерно ориентиране на младите хора.

11 лектори, 10 презентации

 • Георги Коджабашев, „Свободният избор – твоята суперсила“
 • Татяна Иванова, „Колко смели са твърде смелите мечти?“
 • Борислав Йорданов, „Инфлексна точка: решението, което може да промени живота ти“
 • Стефани Събчева, „Тайната е в несъвършенствата“
 • Виктор Колев, „Изкуствен интелект. Естествено, че има какво да научиш?
 • Ива Николова и Ева Николова, „Не дали, а защо. „Професия“ доброволец“
 • Аделина Андонова, „Напук на правилата. Защото просто не може да не може“
 • Иван Драгомиров, „Сигурен ли си, че тази професия не е за теб?“
 • Мартина Георгиева, „Колко части са нужни, за да бъдеш машина?“
 • Даниел Пенев, „От теб зависи“

4 уъркшопа от водещи експерти

По време на събитието шестима експерти ще дадат на посетителите съвети за развитие в рамките на 4 уъркшопа. Те са посветени на темите кариерно ориентиране, работа на свободна практика, ефективно целеполагане и изграждане на личен бранд.

 • Стилиян Запорожанов, съосновател на програмата по дигитален маркетинг DigitalPro, ще даде на младежите „3 съвета за изграждане на личен бранд, докато си още студент“.
 • Иванка Могилска, копирайтър на свободна практика и автор на блога Svobodnapraktika.com, ще говори на тема „Какво е да си фрийлансър, подходящо ли е за теб и как да успееш?“.
 • Мартина Тонева и Мартина Банкова, част от екипа на платформата NEXTSTEP.bg и Прометрикс, ще отговорят на въпроса „Как да изградиш успешна кариера, съобразена с твоята личност“.
 • Джоана Мао и Ивелина Гаджева ще представят иновативната концепция Clearing Purpose Framework. Тя помага на хора от различни браншове да онагледят начина, по който могат да реализират и оптимизират идеите си.

Личен контакт с организации, подкрепящи ученици и младежи
Всички гости на Future Makers ще получат  достъп до изложбената част на събитието в София Тех Парк. Там те ще могат да се запознаят с организации, предлагащи възможности за личностно и професионално развитие на млади хора. Сред тях са УНИЦЕФ, Международната награда на херцога на Единбург, Заедно в час, AIESEC, NEXTSTEP.bg, Study Buddy, Jamba.